Стажове и практики

с "Крум Чешмеджиев ЕТ"

Радваме се, че се интересувате от нашите стажове, производствена и учебна практика за ученици, студенти и завършили.

За участие, новини и въпроси можете да се свържете с нас чрез формата в дясно.

Под формата ще намерите пълна информация за стажове и практики при нас.

Как можем да помогнем?(required)

Поканени са всички студенти и ученици. И не само. За кандидатстване или въпроси използвайте формата най-горе.

Share this

5 Responses to Стажове и практики

 1. kondio123 says:

  Сега ще учим бази данни и разработка на софтуер и като видях материала си казах: брей аз щях да имам преднина, ако се бях стегнал и работил с Крум :-)
  Чудих се, ако имам някакъв проблем с материала, ще мога ли да се обърна към теб за помощ? :-)

 2. bozhidar.v says:

  Преди всичко искам да изкажа благодарността си към твоята инициатива. Това, че намираш време, желание и търпение да споделяш знание и информация е много важно за ентусиасти като мен.

  Задачата, която ми постави, ми въздейства по няколко начина. В началото се амбицирах много, защото до преди това не се бях сблъсквал с WordPress, а PHP можех само го разпозная като синтаксис. Прочетох доста нещо докато открия как точно работи WordPress и как мога да променям структурата.

  Когато започнах да правя промените, започнах да недоволствам, защото на моменти, когато погледнех даден елемент вече не помнех кои стилове аз съм ги писал и кои са оригинални. Започнах да си задавам въпроса, защо изобщо се занимавам да преработвам цялата тема, като можех да постигна желания ефект с HTML, CSS, Bootsrtap и малко JavaScript. И всичко щеше да е много по-нагледно и изчистено. А така, някой след мене трябва да нанесе някакви корекции ще се изгуби в кода.

  От друга страна постоянно запъвах, когато трябваше да наглася някой елемент и от безсилие просто зарязвах всичко за няколко дена (това обяснява някои периоди, в които просто изчезвах). След това като се връщах към задачата веднага ми проблясваше какво трябва да се направи. Може би в такива моменти трябваше да споделя и ти да ме насочиш, но аз знаех, че решението просто ми убягва и че мога и сам да се справя.

  Като цяло не съм много доволен от това което постигнах като краен резултат. Но както става ясно от казаното по-горе, съпротивата която се породи в мен ме караше на моменти с нежелание да го правя. Все пак си давам сметка, че ако някой ден това ми стане професия, ще се налага да правя много такива неща, които няма да ми доставят удоволствие.

  Най-важното за мен е че научих много нови неща и това все пак беше целта, която си бях поставил.

 3. m.ch004 says:

  За краткия изкаран стаж и работата ми с теб мога да обобщя, че се работи изключително лесно и бързо с човек, явно професионалист като теб. Много е важно за мен като графичен дизайнер да получавам ясни и точни изисквания и подробности за задачите, както и се получаваше. Случвало ми се е да работя с “шефове”, които не дават точни указания и това само може да попречи на работата. Единственото, за което се сещам, което мога да имам като препоръка към теб е това, че стажовете могат да бъдат по-дългосрочни и съответно с повече от 1 задача. Тъй като повечето стажове, които съществуват са такива. И по този начин изглеждат по-надеждни, защото се предполага, че ученикът е научил повече с повече практика.

  • krumch says:

   Благодаря!
   А за дължината на стажа: не че стажа е къс, ти работиш бързо :-) Тече стаж за друго лого, започна преди да започнем с теб и още не е свършил… Всеки е различен, някои работят бързо и качествено, други гледат да отбият номера… Е няма как да стане. Това е едно от нещата, които съм избрал да ви науча (вас, стажантите). В живота винаги работата е “на задачи”, и резултата е “кой както се справи”. Дори и да работиш “на заплата”, винаги има задача, която трябва да е изпълнена качествено, за да има заплата, например. Затова и стажовете ги направих така – на задача, и всеки според силите си. А задачите са истински (ти можеш да видиш логото си на http://krumch.com/2013/07/09/kc-groups-management/), така че “тренирате” в “оптимални условия”. Смятам че това прави стажовете ми да са “надеждни”. И както става “в живота”, не всеки се справя. Към 80% от стажантите не завършват.

Leave a Reply