Ако се интересувате от моето предложение "Платено хоби", но се чудите кое хоби Ви е най-любимото, нека Ви помогна да "го намерите".

 

Човек се променя с времето, интересите му се променят... Нищо странно ако имате по няколко хобита. Аз не мога да кажа кое е "най-хобито". Но ще го хванем! :-) Доброто нещо е, че уменията остават дори и след хобито. Те са безценни...

Ето план за действие:
1. Опишете (буквално, писмено, в текстов файл) Вашите хобита. Може да се сетите още - добавете ги. Описвайте внимателно, едно по едно. Наблюдавайте Вашето сегашно отношение към тях. Записвайте отношението в отделен файл. Време - колкото отнеме.
2. Оставете двата текста да "ферментират" за седмица-две. Дръжте ги на видно място, за да се сещате за тях. Внимавайте да не вкиснат :-)
3. Прочетете пак текстовете. Първо описанието. Следете пак отношението, емоциите. Сравнете ги със записките във втория файл. Не наведнъж, а едно по едно. Време - 1-2 дни за всяко хоби.
4. Помислете за кое хоби Ви е най-приятно да си спомните. Това е победителя. Най-хобито. Време - 2-3 дни. Но може и да е веднага - ще усетите.
5. Опишете ми подробно (в разумни подробности...) какво сте правили, как сте го правили, какво сте научили. Добавете към него и уменията от другите Ви хобита, местоработи... Време - колкото отнеме.
6. Възможно е сега да Ви се прииска да правите друго. Нищо лошо. Опишете и това - с какво бихте се занимавали "като поп". Но го маркирайте ясно - да не го сбъркам.
7. Изпратете ми този последния файл. Това е "храната" за мен. Щом го прочета и осмисля, можем да работим нататък.

[Времената са "най-много до" (особено точки 1 и 5 :-). Аз ги пресмятам с предположението, че отделяте половин-един час на ден.]

Успех,
Крум Чешмеджиев

Share this

Leave a Reply